Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 024-3973811
  • info@metgemaq.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Uitvaartverzekering

 

Neem uw nabestaanden de financiële zorgen uit handen.

Maar liefst 85% van de Nederlanders vindt het belangrijk dat nabestaanden niet met de kosten van een uitvaart worden geconfronteerd. En de kosten van een uitvaart zijn vaak hoger dan verwacht. Zo kost een crematie al snel tussen de        € 6.500,- en € 9.000,- en een begrafenis tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Niet iedereen heeft op het moment dat het zo ver is voldoende geld om dit te kunnen betalen. Met een uitvaartverzekering kunt u uw nabestaanden de zorg over deze kosten uit handen nemen.

Wacht niet tot later

Uit onderzoek blijkt dat drie op de tien mensen de uitvaartnota niet kan betalen. Sommige mensen denken de uitvaartkosten te kunnen financieren met de uitkering van een overlijdensrisicoverzekering, uit de overwaarde van het huis of met het geld op een spaarrekening. Maar in de praktijk valt dat vaak tegen. Het is dan ook verstandig om op tijd actie te ondernemen om te bepalen hoe de uitvaartnota betaald gaat worden.

Via deze uitvaartmeter kunt u zelf een goede inschatting maken van de uitvaartkosten.

Bespreek regelmatig uw uitvaartwensen en blijf voldoende verzekerd
Zo’n 70% van de mensen heeft een uitvaartverzekering. Na verloop van tijd kan deze verzekering misschien niet meer alle kosten van de uitvaart dekken, omdat uw uitvaartwensen of de uitvaartmogelijkheden bijvoorbeeld zijn veranderd. U bent dan onderverzekerd en uw nabestaanden worden alsnog met een uitvaartnota geconfronteerd.

Leg uw uitvaartwensen vast

Ook het vastleggen van uw uitvaartwensen en het regelmatig bespreken ervan haalt veel zorgen weg bij uw nabestaanden.