Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

 • 024-3973811
 • info@metgemaq.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Autoverzekering

Als u een auto heeft, is een autoverzekering in Nederland verplicht. Een verzekering voor uw auto kunt u heel eenvoudig afsluiten. Via internet, bij uw autodealer of zelfs een warenhuis. Verzekerd is verzekerd, denkt u misschien, maar als u schade claimt merkt u veelal pas of u daadwerkelijk goed verzekerd bent.
Autoverzekeringen verschillen in meer dan in premie alleen. De dekking kan anders zijn, er kunnen aanvullende voorwaarden zijn of bijkomende kosten. De grootste verschillen zitten ‘m meestal in de schadeafhandeling. Als er iets gebeurt, wilt u persoonlijk te woord gestaan worden door iemand die weet wie u bent en welke acties ondernomen moeten worden. 

 
Goed om te weten
 • Uw no-claim korting kan oplopen tot 80%.
 • Als u uw auto heeft verzekerd via Gemaq en u sluit een tweede autoverzekering af dan komt u in aanmerking voor een gunstige kortingsregeling.
 • Voor oldtimers of dure auto's zijn er speciale verzekeringen.
 • Een inzittendenverzekering is vooral handig voor bestuurders, als u zelf het ongeluk heeft veroorzaakt. Uw passagiers zijn automatisch verzekerd via uw WA-verzekering.
 

Uw auto over- of onderverzekerd? 

Veel auto’s zijn niet goed verzekerd. Heeft u hier wel eens naar gekeken of geïnformeerd of dit voor uw auto ook het geval is?

Er kunnen redenen voor zijn bijvoorbeeld:

 • De dagwaarde van uw auto is nog steeds hoog;
 • Het premieverschil tussen twee type verzekeringen is heel klein, en kunt u voor een paar euro extra per maand ruitschade wél meeverzekeren? 
 • U bent volledig afhankelijk van uw auto;
 • U heeft geen geld achter de hand voor financiële tegenvallers en/of u bent nog aan het afbetalen op uw auto.

U kunt kiezen uit de volgende basisdekkingen: 

 • De wettelijke aansprakelijkheid (WA)
 • Beperkt casco
 • Volledig casco
 
Tweede auto verzekeren?

Deze verzekering kiest u als u een tweede auto tegen dezelfde gunstige voorwaarden wilt verzekeren. Met de tweede gezinsautoverzekering krijgt u (onder bepaalde voorwaarden) dezelfde bonus-maluskorting als voor de eerste auto. Ook met uw tweede auto bouwt u schadevrije jaren op.

 
Oldtimerverzekering

Heeft u een oldtimer auto die u als tweede voertuig gebruikt? Kies dan voor de oldtimerverzekering. De oldtimerverzekering kan alleen door particulieren worden afgesloten. Naast de WA verzekering kunt u kiezen voor aanvullende dekkingen zoals brand, diefstal of volledig casco, in dat geval is een taxatierapport verplicht.


Dure auto verzekeren? 

Voor auto’s met een cataloguswaarde vanaf € 75.000,- bieden wij een speciale verzekering aan. Deze autoverzekering is speciaal ontwikkeld voor deze categorie auto’s. Voor extra zekerheid kunt u deze autoverzekering tegen een geringe premie uitbreiden met één of meer aanvullende verzekeringen, of tegen de getaxeerde waarde. Bel ons voor meer informatie hierover.

 
Dekkingen
Een autoverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten. 
 

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert de schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten. Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd.
 

Aanvullende dekking voor schade aan uw auto - beperkt casco

Hiermee bent u verzekerd tegen ruit-, brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde. Zelf veroorzaakte schade aan uw auto is niet verzekerd.

Aanvullende dekking voor schade aan uw auto - volledig casco/all-risk

Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.
 

De schadeverzekering inzittenden (SVI)

Deze inzittendenverzekering keert uw daadwerkelijke schade (met een bepaald maximum) na een ongeluk uit. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of dood. Het kan gaan om letselschade, schade aan kleding en bagage in de auto, smartengeld, derving van levensonderhoud en uitvaartkosten. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een auto-ongeval is meeverzekerd. 
 

De ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Deze inzittendenverzekering is vergelijkbaar met de SVI, alleen de ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit, terwijl de SVI de reële schade vergoedt. Vooral bij blijvend letsel kan dit een belangrijk verschil maken. Daarnaast wordt bij de OVI geen materiële schade vergoed. Daarom adviseren wij de schadeverzekering inzittenden af te sluiten. 
 

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw autoverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.
 

Pechhulp 

Bij volledig casco dekking is pechhulp in Nederland én in het buitenland vaak al voor een groot deel meeverzekerd. Heeft u een lagere dekking op uw autoverzekering en wilt u graag verzekerd zijn van hulp bij pech? Dan sluiten wij graag een aanvullende pechhulpverzekering voor u af.